středa 25. července 2012

KRMIVO PRO PSY A KOČKY


Nekupujeme výrobky firem, které prováděly nebo provádějí kruté pokusy na psech a kočkách za účelem testování krmiva. Jedná se o následující společnosti (v závorce jsou uvedeny značky výrobků, které tyto firmy prodávají): Procter&Gamble (Iams, Eukanuba), Mars (Pedigree, Cesar, Whiskas, Sheba, Kitekat, Pal, Chappie), Colgate-Palmolive (Hill's), Nestlé (Friskies, Felix, Alpo), Ralston-Purina (Purina) - tato firma je navíc jedním z největších světových dodavatelů krmiva pro chovná zařízení a pokusné laboratoře.


pátek 20. července 2012

AUTENTICKÁ VÝPOVĚĎ Z JATEK (NUCENÁ PORÁŽKA)

Uvádím původní znění e-mailu, který jsem obdržela. Je třeba mít stále na mysli, že úmyslné týrání zvířat před porážkou je pravidlem a děje se téměř na všech jatkách a ne pouze výjimečné, jak se nám snaží masný průmysl namluvit!



"Dobrý den,
já bych chtěl, aby bylo uvedeno kde se to děje a klidně ponesu následky za vše, co vypovím! Šel bych tam a klidně na dotyčné zaměstnance ukázal prstem!
Jednalo se o sanitní porážku, díky Bohu, byly jatka zrušena v roce 2000 v době, než jsem nastoupil na učiliště.
V době mé praxe, tudíž v roce 2000-2003 jsem zažil úmyslné kopání a ponižování zvířat, která šla na nucenou porážku. Zvířata, která již byla zesláblá tím, že měla zranění, popř. byla nemocná. Tím, že byla nemocná či zraněná, se nemohla dostatečně hýbat, proto je poháněli kopáním do břicha a do zadku. Pokud se zvíře bránilo „schytalo  to“ mnohem víc, dokonce byl případ, kdy neomráčenou a nevykrvenou prasnici uvázali za nohu a zaživa ji ponořili do pařící nádoby. To jen za to, že když se ji nechtělo na její cestu smrti, otřela se o řezníka, kterému při tom spadla čepice.
Nebylo slitování ani nad koněm, kterého přivezli z dostihových závodů. Jelikož si zlomil nohu, byl pro své pány necenný a musel být poražen. Byl tedy uvázán za nohu a řetězem, který navíjel naviják, byl z auta vyvlečen až na místo porážky. To, že se cestou různě otáčel a dřel svým tělem o všechny ostré hrany v autě, nikoho nezajímalo. Však šel porazit, proč by s ním měl mít někdo slitování!
Všechny vnitřnosti se vyhazovaly ven do přistaveného kontejneru. Jednoho dne, do kontejneru vyskočila hladová kočka, kterou přilákala „vůně“ tohoto zvířecího odpadu. Kočka byla za „trest“ umlácena lopatou. Nezapomenu nikdy na její výraz v očích, když umírala. Je mi hrozně, jen na to pomyslím.

Bylo toho mnohem víc, na tyto nejzásadnější si vzpomínám. Nedokážu si ani představit, jaké to muselo být, když tam byla kdysi standardní porážka zvířat. V tom počtu, který musel masný průmysl vykazovat, se určitě nehledělo na správné porážení zvířat."

čtvrtek 19. července 2012

KAMPAŇ PROTI KLAMAVÉ REKLAMĚ


Organizace Compassion In World Farming (CIWF) zahajuje novou a hodně potřebnou kampaň namířenou proti klamavé reklamě. 
Své sympatizanty CIWF ponouká k tomu, aby ve svých zemích fotili produkty, kde obrázek na výrobku neodpovídá realitě: například pasoucí se veselé krávy "dávající nám mléko" namísto nemocných, špinavých a deprimovaných krav ve velkochovech. Nebo slepičky spokojeně hrabající na dvorku namísto oškubaných ptáků narvaných do těsných klecí. Nebo prasátko "hrající si na honěnou" s řezníkem namísto zvířat škubajících se na hácích jatečného provozu.

O jaké výrobky a jaké reklamy má především CIWF zájem, to se dočtete po rozkliknutí odkazu níže. 

OZNÁMENÍ O NEVHODNÉM ZACHÁZENÍ S PRASATY PŘI NAKLÁDCE


Zveřejňuji jen část e-mailu, který jsem obdržela. Jelikož tento případ stále sleduji.

„Již delší dobu jezdím kolem tzv.prasečáku ve V. okres B. Naproti tomu je krásná ovocná školka a na druhé straně v podstatě koncentrační tábor.Pokud projíždíte,nikdy se nemůžete mýlit. Vždy vás chytne za nos mrtvolný zápach.Někdy vidíte jak se nakládají prasata. Jsou mláceny,takže na jatky přijedou již v polomrtvém stavu.Co kdyby se role obrátila a šlo by o lidi?Je to smutné. Běžné je vidět několik bezvládných prasat ležet kolem objektu. Dnes jsme jel kolem asi v osm ráno.Vracel jsem se před hodinkou a vidím stále stejný obraz. Je 30 stupnů ve stínu a prase stále leží pod rampou. Ta nakládka je už šílená, že se auto nepřistaví ideálně a prasata prostě v té řadě popadají a zlomí si nohy. Ty potom nějak brutálním způsobem dokopou“.



ŽÁDOST O PROŠETŘENÍ VEŘEJNÉHO VYSTUPOVÁNÍ ZVÍŘAT NA AKCI „ZAŠOVSKÁ POUŤ“.